Skip til hoved indholdet

Livshistorie

Vi har alle sammen vores egen livshistorie, og det er ikke mindst denne historie, der gør os til de mennesker, vi er med en særlig identitet og med en særlig indstilling til livet. Derfor er din livshistorie et rigtig godt afsæt for os på plejecentret til at lære dig at kende og få en forståelse af de ønsker, holdninger og værdier, du har.

Når vi taler om din livshistorie på indflytningsmødet, taler vi bl.a. om din familie og gode venner. Vi taler om, hvad du har arbejdet med, hvad du interesserer dig for, og hvad det er for ting, der har betydning for dig. Vi taler også lidt om eventuelle skavanker og sygdomme, og hvis du har lyst, taler vi også om dine og dine pårørendes tanker i forbindelse med alvorlig sygdom, og hvad der følger deraf.

I det skema, du har fået udleveret fra personalet, kan du se en skabelon over de ting, vi ønsker at tale om i forbindelse med din livshistorie. Du må meget gerne, hvis du har lyst, sammen med dine pårørende og med udgangspunkt i dette skema forberede dig lidt og eventuel udfylde så meget som muligt på skemaet. Vi udfylder resten af skemaet sammen på indflytningsmødet.